CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Ayah & Mama love each other forever..

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Thursday, November 27, 2003

2003 ~ Kelahiran Raja Muhammad I'rfan Idzin 19.11.03










Alhamdulillah ...mama disahkan mengandung setelah 3 bulan usia perkahwinan kami...masa mama dapat berita ni...mama masih lagi di kampus UUM...tahun akhir...


nasib baik I'rfan tak beri byk masalah pada mama...tak banyak alahan..mama sihat & aktif sepanjang mengandungkan I'rfan...walaupun mama berjauhan dengan ayah ketika tu..Ayah di kampus Seri Iskandar, Perak...mama di kampus UUM, Sintok, Kedah...




Pada tanggal 19.11.03 bersamaan 25 Ramadhan 1423H hari Rabu tepat jam 11.57mlm...merupakan hari kelahiran putera sulung kami....yang diberi nama "Raja Muhammad I'rfan Idzin"....produk IDZIN yang pertama dikeluarkan oleh RIIIS Properties......seberat 3.0kg

Hari tu semua umat Islam berpuasa Ramadhan ...lagi 4 hari nak Raya...So, Hari Raya Mama dalam pantang taun ni....huhu


Sungguh gembira mama & ayah diatas kelahiran I'rfan...Opah & Tok Abah pun teruja sama...Irfan menjadi kemanjaan Pak Teh,Pak Uda, Pak Ndak n Pakcik....semua bapak saudara yang bujang2...


Tak duduk dibawah, I'rfan membesar di atas tangan bapa2 saudara tersayang...Mama stay with Opah & Tok Abah sementara Ayah pula berulang daripada Kampus Uitm Seri Iskandar, Ayah masih menuntut Diploma Akaun dalam tahun akhir. Ada 2 semester lagi untuk lengkapkan Diploma Ayah...sesekali mama stay ngan Bah juga...


Sepanjang bulan puasa, sebelum kelahiran I'rfan...mama berniaga di Pasar Ramadhan tumpang berniaga ngan Mama Elly, Pakcik Abu n Mama Nina...mama buat "Caramel"....duit berniaga tu la mama simpan buat persedian kelahiran I'rfan...


Alhamdullilah, setiap hari semua Caramel mama laku...ramai pelanggan tetap...Rezeki I'rfan....


I'rfan membesar dengan penuh kasih sayang....mama harap I'rfan tidak sia2kan kasih sayang yang kami curahkan...Mama berdoa agar I'rfan menjadi anak yang Soleh, mentaati perintah Allah n kedua ibubapa...menjadi insan yang berguna yang akan menjadi kebanggaan mama n ayah...InsyaAllah sayang...


Janji dengan mama ye....





Sunday, March 16, 2003

Yahoo...I'm pregnant...Alhamdulillah...


Yess!!! I'm pregnant...

Nota yang dicatit oleh Dr.Jafri Ahmad...EDD sama dengan birthdate Irfan...

Yahoo...ayah, mama pregnant...Alhamdulillah...expectation date on 19.11.2003....mama telah disahkan mengandung oleh Doktor Jafri Ahmad dari Pusat Kesihatan (PK) Universiti Utara Malaysia..mama pergi buat check up ditemani oleh Aunty Idany (sufiidany) & Aunty Qaren...thanks both...itupun kawan2 mama suspect mama pregnant bile mama asyik pening kepala & angin' masuk badan...macam ala2 gastrik, pedih ulu hati...Aunty Idany la yang tukang urutnya...rajin Aunty Idany tu...hehehe..thanks fren...


Senyum lebar tak terkata...speechless...balik Ipoh nanti nak share good news ni dengan ayah...tapi tak sempat pun...balik dari PK, terus mama call ayah, share the good news...ayah syukur & gembira sangat...balik cuti semester nanti baru nak buat check-up buku merah kat klinik kesihatan Jelapang & then follow-up kat Klinik Kesihatan Changlun, Kedah...nasib baik mama dah final year...final semester..kalau tidak jenuh nak kene extend 1 semester...Alhamdulillah semuanya telah ditentukan & dirancang dengan Maha Sempurna oleh-NYA...


So, cekalkan hati, tabah, banyak2 berdoa & bersabar kerana mama bakal menempuh banyak onak & ranjau sepanjang 9bulan 10hari sebelum kelahiran baby pertama mama & ayah..produk RIIS@IDZIN...mama sentiasa berdoa kandungan ni nanti sihat & sempurna tubuh badan...bijak macam mama, hansome macam ayah...hehe...of course untuk 1st baby ni kami mengharap lelaki kerana yang sulung akan diberi mandat untuk menjaga adik2....Insya'ALLAH...Wallahualam...

Saturday, January 4, 2003

Model Video Klip Lagu Cinta dan Harapan ~ Kumpulan Nasyid Firdaus

Yeayyy......aku terpilih jadi 'extra' dalam video klip retis(artis)...hehehe....apa lagi grab the opportunity... extra pun jadi ler...pengalaman kan? ko ado? ok guys x perlu cakap byk...just focus kat awek yg pakai baju kurung purple k.... :)

video